Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vég állomás! 2009. szeptember 01 óta megszűnt az Egyesületünk által gondozott és használt Kapostüskevár nevű megállóhely épületében a menetjegy árusítás és az információs szolgáltatás. Így 113 év után bezárt a pénztár. A MÁV-START Zrt. áthelyezte szolgáltatásit az általa közlekedtetett személyszállító vonatokra.

A megállóhelyet 2001. óta társaságunk önkéntes tagjai tartják rendben, illetve ezen tagok egy állandó vasúttörténeti kiállítást is üzemeltetnek az épületben. Az egyesület tagjai, barátai és segítői szeretnék, ha a megállóhely épülete továbbra is fent maradhatna, illetve funkcióváltással tovább élne és nem jutna az enyészet sorsára! Az előzetes egyesületi tervek szerint az épületben bővülne a vasúti kiállítás, illetve berendezésre kerülne egy pénztármúzeum, valamint  a megállóhelyet igénybe vevők részére kialakításra kerülne egy kisebb váróterem 

Sajnos a megálló épülete igen elhanyagolt, sok mindent rendbe kéne rajta hozni, ehhez azonban egyesületünknek szüksége van támogatókra. Jelenleg már folynak a  szükséges egyeztetések  a MÁV Zrt. vállalataival az épület további, -illetve teljes  használatáról.

 

Fontosabb teendők:

-Lapos tető teljes felújítása

-Nyílászárók festése, javítása

-Fedett utasperon burkolatának felújítása

-Az épület előtti járdarészek felújítása

-Belső helyiségek kifestése

 

Ha Ön, vagy cége bármivel is hozzá tud járulni a megállóhely épületének felújításához, legyen az tárgyi, dologi, vagy anyagi felajánlás, akkor kérjük keresse egyesületünket az Elérhetőségek menüben szereplő címeinken.

 

Köszönjük, hogy elolvasta segítségkérésünket!

Kép

 

Figyelemfelhívó cikk: Értéket ment a vasúttörténeti egyesület pdf